martes, 10 de enero de 2012

REPORTATGE: BARCELONA SUSPÈN EN LA DIETA MEDITERRANEA

Sent Barcelona una ciutat del Mediterrani on  la dieta d'aquest lloc hauria de ser present a la vida dels seus ciutadans, el  fet és que suspèn  ja que per exemple un dels aliments que segons els experts hauríem de menjar  tres cops per setmana, com és el cas del peix, només un 38% ho fa correctament (dades facilitades  per una enquesta feta per els Majoristes del peix del Mercabarna).

Tots diuen que la dieta mediterrànea és  unes de les millors dietes del món, es basa en el consum de verdures, llegums, fruites, peix i d'oli d'oliva. Es  valora  la qualitat  dels ingredients i la seva varietat, que  es solen cuinar de manera senzilla.

Les virtuds de la cuina del Mediterrani per a la salut humana han estat confirmades  cientííficament pels  beneficis dels aliments  que la componen, en especial l'oli d'oliva., el vi negre però en quantitats moderades i els llegums, així que com una certa  importancia del peix   sobre la carn.

Els beneficis  són molt destacables  per a evitar  les malalties  cardiovasculars, així com el càncer  i altres. Les causes  semblen estar en el major consum  del peix, especialment el peix blau, ric en àcids grassos  Omega3; en l'alt consum d'oli d'oliva (que redueix el nivell de colesterol en la sang) en lloc de greixos animals.

4 comentarios: