Sent Barcelona una ciutat del Mediterrani on la dieta d'aquest lloc hauria de ser present a la vida dels seus ciutadans, el fet és que suspèn ja que per exemple un dels aliments que segons els experts hauríem de menjar tres cops per setmana, com és el cas del peix, només un 38% ho fa correctament (dades facilitades per una enquesta feta per els Majoristes del peix del Mercabarna).
Tots diuen que la dieta mediterrànea és unes de les millors dietes del món, es basa en el consum de verdures, llegums, fruites, peix i d'oli d'oliva. Es valora la qualitat dels ingredients i la seva varietat, que es solen cuinar de manera senzilla.
Les virtuds de la cuina del Mediterrani per a la salut humana han estat confirmades cientííficament pels beneficis dels aliments que la componen, en especial l'oli d'oliva., el vi negre però en quantitats moderades i els llegums, així que com una certa importancia del peix sobre la carn.
Els beneficis són molt destacables per a evitar les malalties cardiovasculars, així com el càncer i altres. Les causes semblen estar en el major consum del peix, especialment el peix blau, ric en àcids grassos Omega3; en l'alt consum d'oli d'oliva (que redueix el nivell de colesterol en la sang) en lloc de greixos animals.
Ole, ole i ole!
ResponderEliminarBUA, Sara que bonic aquest reportatage te las corrat
ResponderEliminarcientííficament: Sara has posat doble i accentuada.
ResponderEliminarla resta esta tot bê
ResponderEliminar